2011. november 14., hétfő

Szerelem első látásra!... és az első riport Stamford, CT-ból

Atlanti óceán felett
 Na szóval elég hosszú napnak néztem elébe vasárnap. Kb fél 2-kor feküdtem le és fél 4-kor már keltem is. Indultunk a repülőtérre. Jó hamar ott voltunk, majdnem 4órám volt még az indulásig. 6:50-kor becsekkoltam (másodikként :P) majd vártam a családdal még másfél órát mielőtt átmentem volna a biztonságikon a tényleges kapuhoz. Egész végig jól éreztem magam. Egyszer nem akartam sírni, vagy elszomorodni. Még a repülőgépen sem :) Végig mosolyogtam, pozitív maradtam, és csak élveztem a repülést. Főleg úgy, hogy ablak mellett ültem és senki sem ült mellettem, szóval terpeszkedhettem amerre csak akartam :P Útközben nem tudtam sokat pihenni, max kétszer fél órára szunnyadtam el. Közben megnéztem az Amerika Kapitányt (újra) és a Sorsügynökséget (újra). De legalább jó minőségben :D De a 9óra valahány perc még így is soknak tűnt. Habár nem győztem csodálni a tájat alattam, vagy éppen azt, hogy nincs semmi alattam. Délután 1-kor landoltunk, fél órával hamarabb mint ami a menetrendben állt...nem tudom hogy, ne kérdezzétek :D De aztán behoztuk azt a kis "szabadidőt", ugyanis másfél órát kellett várnom arra hogy kijöhessek...olyan hosszú volt a sor, pedig csak egy gyors útlevél ellenörzés volt, plusz két pecsét. Nagyon szerencsésnek mondhatom magam eddig szinte minden szempontból, mert átszállás nélkül utaztam, a kaja elfogadható volt a gépen, a bőröndöm jól üzemel (mondjuk a húzókáját eltörték, de ez legyen a legnagyobb gondom) és sehol nem akadtam fent egy ellenőrzésen sem. Mindenhol sikerült elsőre átjutnom és nem kekeckedtek velem.
király árnyék :P ez a kedvenc képem a repülősök közül :)
Aztán, ahogy kijutottam, jött egy kis pánik. Nem találtam a csajt akinek fel kellett volna szednie. De 15perc után végre észrevettem, hogy egy lány üldögél a váróban egy rózsaszín Au Pair In America táblával. Mint kiderült ő is au pair, csak a csajnak össze kellett szednie egy harmadik lányt egy tök másik terminálból. Na én ekkor fagytam le először. Szegénynek nincs rossz angolja, sőt!!! csak nekem nehéz megszoknom az akcentusos angolt. Azt se értettem, hogy honnan jött :D Persze azóta, már másabb, mert kezdem megszokni. De például az amerikai angol megértésével nincs gondom, (szinte) mindent megértek, csak a beszéddel vannak bajaim. Az ember azt hiszi, hogy tudja, de később "élesben" kiderül, hogy mégsem...Én is így vagyok ezzel. Nagyon keveset beszéltem otthon, ezért most bajban vagyok, mert nem vagyok hozzászokva és gyorsabban gondolkodom mint ahogy a szavak jönnek és ezért egy nagy zűrzavar lesz az egész a végén. És nagyon fura magamat hallanom, ami szintén elbizonytalanít és soksor meg ezért akadok meg. De az egyik itteni counselor-szerűség, Lora megdícsért minket, hogy nagyon erős alapunk van az átlaghoz képest, meg mondta nekem, hogy szép a kiejtésem, nem igazán hallani hogy akcentusom lenne. Ez nagyon jól esett, mert jól jön minden kedves szó, hogy elkerüljem a pánikot :D Nagyon remélem, hogy idővel bele fogok jönni, mert szeretnék gyorsan és igényesen beszélni, úgy ahogy a magyart (tudom anyanyelvi nem lesz egy év alatt, de azért reménykedni lehet) :)
Driving Course- összesen 5-en voltunk au pairek, meg 3-an a brazil ügynökségtől (ők ott dolgoznak, csak hogy később többet tudjanak mesélni a jelentkezőknek ők is részt vesznek ezen az Orientation-ön)...nem túl sok egy 150fős társaságból.
Ahogy írtam, a kép alatt is, csak 5-en voltunk a drivin course-on. Azt mondta Lora, hogy az eddigi legkisebb csoport! Igazából nem bánom, mert legalább mindenkit meg tudott ismerni az ember. 5ember 5nemzetiség. Egy holland, egy német, egy svéd, egy kínai és én magyarként :) és 5 különböző helyre fogunk kerülni. Mind nagyon jól beszélnek angolul, kivéve a német lány. Ő egy kicsit gyengébb, de az sem gáz. Lehet ő is csak ideges mint én :D De amúgy nagyon kedvesek, meg viccesek és nagyon nyitottak. Ez lep meg a legjobban. Meséltem is Lorának, Ambrosának (a holland) és Oliviának (a kínai) -együtt vacsiztunk tegnapelőtt ugyanis-, hogy a magyarok nagyon zárkózottak, ezért ez tökre meglep hogy itt milyen sokféle ember él együtt, és hogy mennyire barátságosak tudnak lenni. Ma reggel, mikor visszamentek műzliért a kajáldába, pont ott volt két rendőr is, akik a hotelben reggeliztek és csak úgy random a semmiből, megkérdezte az egyik, hogy hogy vagyok. Tudom, nem kíváncsiak a válaszra, de otthon még ennyire sem veszik a fáradtságot az emberek. Nekem jól esik és kész :)
Német és holland szobatársaim.
Amúgy szerintem kifejezetten jó volt, hogy csak ilyen kevesen voltunk. Denna, aki tartotta a kurzust elképesztően édes nőszemély és vicces is. Nem mondom, hogy nem volt néha unalmas, de azért voltak dolgok, amiket jó volt hallani és látni. Az autók baromi nagyok itt, és ha nem vagy elég lendületes akkor lesöpörnek az útról, ahogy eddig láttam. Itt tényleg az "erősebb győz" szabály él. De a lényeg, hogy sokat nevettem ma, és összességében örülök, hogy befizetett a családom. Úgy, ahogy a New York Tour-ra is. Nagyon rendes tőlük :) Ezt én jó jelnek veszem, és nagyon bizakodó vagyok velük szemben a nagy rematch-dömping ellenére is.
Aztán délután elmentünk egy kis városnézésre így 5-en. Megkerestük a közeli Mall-t, azaz bevásárlóközpontot meg elnéztünk a Target-ba is. Tényleg hatalmas egy szupermarket, és minden olyan nagy kiszerelésben található :D Na de egyszer majd jön egy olyan bejegyzés is, ami kifejezetten erről fog szólni. Film vs. valóság! néven fog futni :D Ez engem nagyon izgat, mivel most is olyan érzésem van mintha egy filmben lennék. Főleg, hogy nagy filmaddict vagyok, rengeteg filmet nézek, ezért sokkal inkább élem meg ezt az egészet úgy mintha tényleg benne lennék egyben. A hétvégén ha lesz időm, megpróbálom felidézni és leírni mindazt, ami most a fejemben kavarog. De addig is néhány kép, amivel kicsit ti is bepillantást nyerhettek az amerikai hétköznapokba. Később még több képpel jelentkezem majd meg eléggé sok minden ki is maradt most, de most már fáradt vagyok, és a szobatársaim is alszanak már. De mindenféleképpen pótolni fogom a hiányt :) Most viszont nekem sem ártana egy kis pihenés. Szóval jó éjszakát és köszönöm a kedves üzeneteket mindenkinek. Nagyon jól esik, hogy így szurkoltok nekem és hogy gondoltok rám.
Puszillak titeket,
Szilvi

Iskolabusz!!!!

Sheraton Hotel - A hotel nagyon gyönyörű és eléggé elegánsnak tűnik, biztos nem lehet olcsó. A kaja szerintem isteni, és az ágyak is elképesztően kényelmesek.






City Mall- ami meglepő, hogy már most karácsonyoznak és még Mikulásuk is van hozzá :D

Fények mindenhol :)
Folyt. köv. ;)

6 megjegyzés:

  1. Meg csak atszaladtam a szememmel mert most keltem.reggel hat van de meghaltamm.ahhh.erezd jol magad!majd este elolvasom tuzetesen.

    VálaszTörlés
  2. Sziaaaaaaa!!!!!!!!! Jujjjjdeeeeejóóóóóó!!!! Igen jó a bejegyzés, tetszik ahogy írsz. A repcsis kép hát az valami haláli, én még ilyen képet nem is láttam, nagyon jól elcsípted az árnyékot is:)
    A karácsonyhoz annyi, hogy nálunk itt Szlovákiában is minden karácsonyfa lázban ég:) Tegnap előtt még semmi, tegnap meg bementem a városba és ha nem láttam 35 feldíszített fát, akkor egyet sem:) Nagyon várom a fejleményeket! Pusziiii szép napot

    VálaszTörlés
  3. Szilviiiii!elolvastam!teljes szívemből örülök hogy jól érzed magad és minden jól ment!:)Nagyon kiváncsi vagyok a családdal való találkozásra!puszillak!Érezd jól magad!!!;)

    VálaszTörlés
  4. Úgy látszik, mindenkinek kötelező program a hotel melletti kocsmáról képet készíteni. :D De annyira jóóóól néz ki az a ház! :D

    Örülök, hogy jól érzed magad, csak így tovább az orientáció többi napján is, jó móka az. :D

    VálaszTörlés
  5. Huh tudom jó későn reagálok :) De kb most van egy kis nyugtom visszaolvasgatni mindent. Köszönöm a bíztató megjegyzéseket :) És Bebe, az a ház...hát tényleg imádnivaló :D Én beleszerettem ezekbe a házakba; ma is láttam pár ehhez hasonlót és el se hiszem hogy nem egy film díszletei között mozgok, hanem a való életben :D
    Hencsi, neked akkor nem kell bemutatnom a karácsonyi őrületet. Fura, hogy ilyen korán elkezdik :) legalább időben emlékeztetnek arra, hogy lasan el kell kezdeni beszerezni az ajándékokat :P

    VálaszTörlés