2011. november 4., péntek

All the missing details...

Végre valahára megkaptam a repülőjegyem. Na most már azt hiszem kezdem elhinni, hogy tényleg elmegyek :D Mondhatom időben...elvégre van még 9napom :)
Szóval akkor 13-tól 17-ig a következő a terv; 13-án vasárnap a család (egy része) felvisz Budapestre a 9:50-es new york-is járathoz. 6:50-kor kezdődik a checking time, ami azt jelenti hogy legkésőbb hajnali fél5-kor el kell indulnunk itthonról. Aludni szerintem úgy se fogok tudni, szóval ez nem fog problémát okozni. Elméletileg 9:50-kor száll fel a gépem. British Airways-szel megyek ezért reménykedem hogy jó lesz a kaja, és hogy lesz mivel lekötnöm magam a 9óra 45perces úton, és imádkozzatok értem, hogy ablak mellé szóljon a jegyem!!! Alig várom a repülést, sosem utaztam még ilyen hatalmas géppel. Ez volt az egyik álmom, kipróbálni egy ilyet is :) Egy Boeing 767-essel fogok repülni, biztos gyönyörű lesz maga a repülő is, és örülök hogy nem egy Airbus-t kaptam ki, azoktól valamiért tartok. Képzelem mit gondoltok most - ki az a hülye aki a repülő típusán izgatja fel magát, nem pedig azon hogy New Yorkban fog landolni röpke 8nap múlva :D Na mindegy ez vagyok én. Szokjatok hozzá, hogy sokszor elképesztően hülyeségekről fogok pontos beszámolót adni, és nem biztos, hogy számotokra is ugyanolyan izgalmas lesz, mint számomra. Tudom fura vagyok... mondták már páran :P Én ezt bóknak veszem, köszönöm :]
Vissza a témához. Ottani idő szerint 13:35-kor fogok landolni. Ja ami még meglepett, hogy közvetlen járattal megyek. Nem kell átszállnom sehol sem. Ennek igazából nagyon örülök, mert így kevesebb az esély arra, hogy elhagyják a bőröndöm. De mivel én betartok minden törvényt, köztük Murphy-ét is, ezért még bármi megtörténhet :D
Amúgy én azért repülök vasárnap, mert a host family-m beíratott egy driving course-ra. Na erre baromi kiváncsi vagyok. Mégis mit fognak nekünk egy nap alatt megtanítani a közlekedésről egy zárt szobában?! :D De legalább egy nappal hamarabb léphetek be az Államokba, és ennyivel is több időm lesz megbírkóznom mindennemű culture shockkal (már ha lesz) és mire csütörtökön találkozom a családdal, talán már kicsivel jobban fog menni a beszéd is. És mivel ezen a kurzuson tuti nem leszünk sokan, könnyebb lesz ismerkedni is. Szerencsére már most ismerek egy-két lányt, persze csak netről, de mégis megnyugtat a tudat, hogy legalább már egy két arc ismerős lesz számomra. Egy lengyel lánnyal ismerkedtem meg eddig, ő Miami Beach-ra megy, és egy német lánnyal, aki pedig Denverbe. Erre a kapcsolatra nagyon vigyáznom kell, mert ha esetleg minden a terv szerint alakulna, és maradnék második évre is au pairkedni, akkor az ő családjára szívesen lecsapnék -feltéve hogy ő nem marad náluk- csak hogy a csaj német, szóval tuti hogy a maradék 100német lánnyal fog lógni az orientáción. Sebaj, valahogy ezt is megoldom :)
Most így hirtelen nem emlékszem, hogy eddig bármelyik lánynál is olvastam volna erről a driving course-ról, ezért duplán is izgat hogy milyen lesz. Ami még biztos, hogy szerdán, azaz 16-án tuti hogy befizetem magam a New York trip-re. 65$ ha jól emlékszem, de nekem ennyit simán megér, hiszen egyhamar nem fogok visszalátogatni, egyenlőre más útierveim vannak. Persze ezek a dolgok még nagyon képlékenyek.
Majd az orientáció végeztével, csütörtök este repülök tovább Columbusba, ahol a host mom már várni fog, azt most nem tudom, hogy jön-e az egész család vagy sem. Most kedden ez úgyis kiderül, mert fogunk beszélni skype-on. Előre félek ettől, mert most a gyerekek is ott lesznek. Egyrészt még sosem beszéltem velük, és nem tudom mit várjak tőlük, másrészt ők gyerekek!!!! Hogyan kell beszélni velük, mit kell nekik modnani, meg se fogom őket érteni! És mi van ha nem leszek nekik szimpatikus??? Nevetséges, hogy pont tőlük félek, elvégre csak velük fogom tölteni a következő egy évem (remélhetőleg) :D
A lényeg, hogy a JFK-ről este 6:30-kor fogok indulni, és kerek 2óra múlva, 8:30-kor fogok landolni Columbusban.. Még ugyanabba az időzónába tartozik mint NY szóval marad a 6óra különbség köztem és az itthoniak között. Ennyit tudok az első napjaimról. Folyamatosan értesíteni és bombázni foglak titeket képekkel :) Nem menekültök, csak győzzem majd kivárni hogy feltöltsön mindent.
Nagyjából már az ajándékok is meg vannak véve. Anya-apa egy-egy kerámia bögrét kap, amit inkább csak dísznek használnék a helyükben, de legalább magyar dolog :D Valamint kapnak egy kicsinyke naptárat Mo-s képekkel. A kislány egy rózsaszín titokdobozt, a kisfiú pedig egy mini Rubik-kockát kap, olyat amit kulcstartóként is lehet használni, és egy olyan kártyát amin szintén magyar nevezetességek vannak- a játék maga olyasmi mint a Fekete Péter. Mindemellett vettem nekik Boci csokit, Pilóta kekszet, Szerencsi csokikat (olyat amin betűk vannak- mindenki kap egyet a nevének kezdőbetűjével), a gyerekeknek szereztem még egy-egy olyan vásári kakasos nyalókát, és még majd Túró Rudit akarok beszerezni, mivel hideg lesz eléggé, ezért megpróbálkozom vele, hátha túlélik az utat. Azon még gondolkodom, hogy vajon milyen magyar fűszerek vannak a paprikán kívűl, mi az amivel meg tudnám lepni az anyukát, vagy mi az aminek én később még hasznát fogom venni a konyhában. Bármilyen ötletet szívesen fogadok :)
Ja és külön köszönet Lillának, amiért megmutatta azt a csodát ami Pesten a Szabadság híd lábánál található; a Vásárcsarnokot! Nem vagyok ismerős Budapesten, ezért nekem az egész új volt még. Tényleg elképesztő dolgok vannak ott, és ha magyar dolgot akarsz venni, akkor azt ott tuti hogy megtalálod. Egy hátulütője van, az pedig az, hogy nem a mi pénztárcánkhoz vannak igazítva az árak. De például ha már ismerném őket jobban, vagy ha mondjuk turista lennék, akkor a családomnak tuti ott vásárolnék be szuvenírekből.
Ma estére azt hiszem ennyi jutott. Habár bocsi, ahogy elnézem így is sokat tudtam beszélni a semmiről :D Magam sem tudtam, hogy képes vagyok ilyenre is. Legközelebb igyekszem csak a lényeget megosztani veletek!
Mindnekinek szép hétvégét,
Szilvi

8 megjegyzés:

  1. Kedves Szilvi,
    én imádom hogy ennyit írsz és hidd el ez nem a "nagy semmi", kicsit saját magamat látom a blogolási szokásaidban :)
    Kívánom, hogy szép napokat tölts még otthon, használj ki minden pillanatot, valamint kellemes utat az Államokba, majd élvezd az orientálódás minden egyes percét - nekem nagyon tetszett, szerintem hasonlóan leszel majd te is.
    Gondolni fogok rád a családoddal való találkozás napján is, de szuper lesz minden - ne aggódj! ;)
    Iszonyatosan várlak már itt kint, remélem találkozni is tudunk majd - valahol, valamikor...én nagyon rajta leszek az ügyön :)
    Sok puszi,
    Vivi

    VálaszTörlés
  2. Hahó!

    Ne aggódj, a driving course nagyon hasznos lesz. :) Mármint, miközben ott ültem, és próbáltam nem halálra unni magam, én is azon gondolkoztam, hogy jó, ennek úgy mégis mi az értelme, de miután az orientáció többi napján folyamatosan tettek fel vezetéssel kapcsolatos kérdéseket a lányok, amik nekünk, akik végigültük azt az egy napot, már teljesen nyilvánvaló volt, már tudtam, hogy na jó, tényleg volt valami értelme az egésznek! :D

    Amerika sok szeretettel vár téged! :)

    puszi

    VálaszTörlés
  3. Szio!

    Amit ajánlanék: piros arany. Itt Svájcban megőrülnek érte, mellesleg még én is szeretem :D Meg a pörkölt krém. Na az még egy tuti jó dolog, ha szeretnéd őket meglepni egy kis magyaros kajával.
    Amúgy az Airbus félelem nálam is megvan. És én mindig azzal repülök!!! :D Drága anyum szokta mondani: még egy se maradt fent.

    Jajj nagyon jó utat Neked, gondolok majd Rád! Érezd jól Magad!

    Puszu

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Én is hasonló dolgokat akartam írni mint Bebe, de megelőzött!Azért nem olvastál róla, mert nincs mit írni róla!Nagy unalom a köbön.A szőnyegre ragasztott szalagok között vezetés imitálása... Hát elég gáz volt, majd lesznek kicsit viccesebb dolgok is mint a szemüvegek kipróbálása (milyen mikor ittasan vezetsz). Igazából ami szerintem lényeg lett volna, na arról nem beszéltünk!Mert ugye a kresz szabályok államonként változnak, azt jó lett volna kicsit részletesebben átbeszélni, de ez szinte lehetetlen...mert erre nincs idő!Csak érintettük a legalapvetőbb dolgokat.Szóval nagyjából tényleg ennyi. Egyel több napod lesz regenerálódni!Szuper jó évet! Üdv!

    VálaszTörlés
  5. Köszi szépen lányok a driving course-felvilágosítást :) Tényleg úgy fogom venni, ahogy te mondtad Orsi, eggyel több napom lesz ismerkedni és megszokni mindent.
    Ágica köszi az ötleteket, ezeket a dolgokat még gyors beszerzem akkor. És köszi a megnyugtatást is, hogy nem csak én vagyok anti-Airbusos :D Anyudnak nagyon igaza van, kicsit nővéremre ismerek ebben a megszólalásában, ő is hasonlókkal "nyugtat" :D
    Vivi, szurkolok nagyon :) És biztos vagyok benne, hogy fogunk találkozni. Szorítok a rematch-hez (itt is meg kell jegyeznem)!!!

    VálaszTörlés
  6. Szilvííííí!Én imádom ha valaki ennyit ír!!!úgy hogy tartsd meg jó szokásod hogy tudjak miből táplálkozni!;)
    ÉS a Pesten töltött napunk csodás volt, örülök hogy tetszett amiket mutattam,a csarnok tényleg egy csoda:),remélem hamarosan az usá-ban sétálgatva lesz egy hasonlóan remek napunk!
    Nagyon nagyon nagyon szorítok neked hogy jól érezd magad és jó legyen a családod!(Mond meg nekik hogy üdvözlöm őket:D)
    puszillak!:)

    VálaszTörlés
  7. Szia Szilvi!!!
    Már nemsokára indulsz, hiheetlen! Ha bármi van, hívj - bármikor! Vagy írj emailt. Szívesen segítek ha tudok.
    Nagyon szuper, hogy közvetlen járattal mész!!! A Túró rudi szerintem 95%, hogy nem fog ízleni nekik, ezért a javaslatom az, hogy csak magadnak vigyél :) A titokdoboz tök jó ötlet, minden kislány szereti :) És a kártyajáték is. Biztosan nagyon fognak örülni - de a csokinak a legjobban. A Halloween candyk már úgyis elfogytak, kell egy kis utánpótlás :)
    Pusziii

    VálaszTörlés
  8. Csilli!!!
    Köszönök szépen minden eddigi segítséget, és valószínű, hogy szükségem lesz Rád egyszer-kétszer kint is, főleg ha épp krízis helyzet állna fenn a család és köztem ;) Persze remélhetőleg inkább jó hírekkel fogok majd szolgálni. Köszönök mindent még egyszer. Tényleg nem tudom, mit csinálnának a lányok nélküled. Olyan tanácsokat, útmutatókat kapunk tőled, amiket sehol máshol nem találnánk meg!
    Lilla, jössz te is hamarosan utánunk, nem félek én ettől. És akkor majd megkeressük együtt az amerikai megfelelőjét a Vásárcsarnoknak :)

    VálaszTörlés